• Zápis do 1. ročníka ZŠ 2024/2025

          • Rozhodnutím zriaďovateľa našej školy Mesta Poprad sa ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA ZŠ pre školský rok 2024/2025 bude konať v dňoch od 02. apríla 2024 do 04. apríla 2024 v čase od 12.00 h do 17.00 h v budove základnej školy. Podmienkou zápisu je vopred vyplnená elektronická prihláška, ktorá je už spustená  na našej webovej stránke  www.tajovskehopp.edupage.org

            Prihlášku nájdete v hornom menu pod názvom Elektronická prihláška.  Po vypísaní prihlášky Vám program vygeneruje kód formulára - ten si poznačte v prípade neskoršej opravy.

            Pokiaľ nemáte internetpapierová forma prihlášky bude k dispozícii počas zápisu. (Pozn.: Preferujeme elektronickú prihlášku.)

            Na zápis si môžete rezervovať konkrétny deň a čas, ponúkne Vám to systém po vyplnení elektronickej prihlášky. Rezervačný systém bude spustený najneskôr 25. marca 2024.

            Žiadame rodičov, aby prihlášky vypisovali zodpovedne podľa rodného listu dieťaťa a trvalého bydliska (aj s dĺžňami a mäkčeňmi), pretože pri zápise sa overujú doklady. Predkladáte: občianske preukazy oboch rodičov, rodný list dieťaťa a  30 € na pracovné zošity. Ak dieťa nemá trvalý pobyt v Poprade a máte záujem o balíček pomôcok od primátora mesta, ktorý dostávajú prváci prvý deň v škole, môžete si ho objednať pri zápise úhradou 30 €. Prosíme rodičov, aby nám nezatajovali informácie o zdravotnom a mentálnom stave dieťaťa (výsledky psychologického vyšetrenia, resp. výsledky odborných lekárov).  Ak dieťa nenavštevovalo našu materskú školu, predkladáte pri zápise aj potvrdenie o návšteve inej materskej školy.

            Pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania (po starom odklad) - zákonný zástupca môže žiadosť a informovaný súhlas vytlačiť z prílohy nižšie bod 3 a bod 4. Ak nemáte doma internet a tlačiareň, žiadosť a informovaný súhlas bude k dispozícii počas zápisu. Ak už vlastníte aj vyjadrenie psychologickej poradne a detského lekára, prosíme ich doložiť pri zápise.

            Povolenie vzdelávania mimo územia SR - zákonný zástupca vypíše najprv elektronickú alebo papierovú prihlášku a do poznámok uvedie, že priloží aj žiadosť o povolenie vzdelávania mimo územia SR, ktorú si môže vytlačiť z prílohy nižšie bod 6. a doniesť vyplnenú na zápis.

            V prípade väčšieho záujmu ako sú naše kapacitné možnosti, kritériá výberu sú:

            - trvalé bydlisko v spádovej oblasti našej ZŠ,

            - prechodný pobyt v spádovej oblasti našej školy (doložená potvrdením),

            - dieťa zamestnanca školy alebo mesta Poprad,

            - absolvovanie predprimárneho vzdelávania v našej MŠ.

             

            Ak sa zápisu nezúčastní jeden z rodičov:

            1. Pri zápise predkladáte Písomné vyhlásenie (viď. príloha č. 1) - je to v prípade, ak:

                - máte súdne rozhodnutie

                - lekárske potvrdenie o ťažkom zdravotnom dôvode 

                - zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou

            2. Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (viď. príloha č. 2)

            Tí, ktorí majú trvalý pobyt v meste Poprad, dostanú prvý deň v škole od vedenia mesta balíček s pomôckami v hodnote 30 €. Rodičia detí s trvalým pobytom mimo mesta Poprad si môžu tento balíček objednať priamo na zápise s úhradou 30 €. 

             

            Prílohy:

             

            1. Písomné vyhlásenie v prípade prítomnosti len jedného rodiča na zápise:

                Pisomne_vyhlasenie_len_1_zakonny_zastupca.docx

            2. Písomná dohoda rodičov o podpisovaní a preberaní rozhodnutia:

                Dohoda_zak_zastupcov_k_podpisovaniu_a_rozhodnutiu.docx

            3. Žiadosť o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávanie:

             Ziadost_o_pokracovanie_povinneho_predprimarneho_vzdelavania_.pdf

            4. Informovaný súhlas k pokračovaniu povinného predprimárneho vzdelávania:

                IS_zakonneho_zastupcu_s_pokracovanim_PPV_2024_2025.doc

             

             

          • PALLAS ATHENA

          • PALLAS ATHENA je hĺbkový AUDIT KVALITY škôl. Na základe riadených rozhovorov s vedením školy, so zamestnancami, žiakmi aj s rodičmi o fungovaní školy sumarizujeme, v ktorých oblastiach je možné sa zlepšovať a hľadáme spôsoby, ako to zrealizovať v kontexte dokumentu Učiaca sa škola (od Vlado Burjan).